Web design and SEO



След дългото и слънчево лято, идва време за есента. В Европа тя може да бъде невероятна, пъстра, магическа, с умерени температури и дълги слънчеви дни. Ако планувате следващото си пътешествие из Европа, есента е вашият сезон. Защо и къде? - разберете като продължите да четете.

Лугано, Швейцария – да отпразнуваме есента в Европа


Едно от най-добрите места за посещение през октомври в Европа е Лугано, в южната част на Швейцария. Този красив град е деветият по големина в страната  и единствената дестинация в Европа с най-голямо италианско говорещо население извън Италия.
Всяка година през октомври Лугано е домакин на невероятния есенен фестивал, който обикновено се провежда в пешеходната зона на града край езерото. Ще можете да опитате най-добрите местни продукти, както и вкусни традиционни специалитети и доста италиански ястия. Докато полента, мортадела и ризото могат да бъдат вкусни, кралицата на този фестивал е швейцарският кестен. Готвят го по много начини и тъй като той е символът на есенния фестивал, ще го виждате навсякъде.

Ако сте планували кратък престой в Лугано, прочетете подробната и полезна статия със съвети по темата: 48 часа в Лугано – какво да видим?

Флоренция, Италия – умно есенно пътешествие


Всеки знае колко невероятна е Флоренция: страхотна храна, вековна история, изкуство и цялостна красота.
За съжаление Флоренция е скъпа и пренаселена дестинация. Често, заради тълпите в сезона, не можем да се насладим на магията на града, а на снимките ни винаги има много странични хора.
Травъл порталът „Napyt.net” препоръчва, че най-доброто време за опознаване и изследване на Флоренция, е през октомври. Защо? По-ниски цени, по-малко туристи, по-изгодни оферти за самолетни екскурзии и др. Времето ще е по-хладно, но повечето забележителности са на закрито, и дори да вали, това няма да провали вашата екскурзия.

Краков, Полша – красива и достъпна есенна дестинация

Краков е чудесно място, което да посетите през есента. Красив, финансово достъпен, с удобен транспорт и своеобразен чар, полският град организира редица фестивали и събития през есента. Ако решите да го посетите по това време на годината, ще се влюбите в малките улички, чаровните сгради и спокойствието, което лъха отвсякъде.
За любителите на култура и изкуство, Краков предлага редица фестивали и диви партита, където всеки ще намери своето място.


Post a Comment

По-нова По-стара