Web design and SEO


Животът на село 


Животът в селото учи на внимание. Всяка сутрин излизайте в двора и се изумете какъв цвят е зората, или какви са формите на облаците, колко ябълки са паднали от дръвчето,  колко листа са полетяли  наоколо, кои птици седят на вашата ограда и ясно ли се виждат звездите, когато седите на верандата вечер.


В селото вашият контакт с природата е непрекъснат, плътен, упорит. Селото учи на дълбока внимателност към красотата и чудото на всеки ден.

Всеки ден е подарък и работа
За да живеете един ден в селото, трябва много да работите.

За да си миете зъбите, трябва да извадите кофа с вода от кладенеца, да напълните мивката. За да измиете съдовете, трябва да загреете тиган с топла вода.

И това изобщо не дразни, но изненадващо ви изпълва.


Всеки човек е уникален и ценен.
Няма нищо осъждащо, ако човек живее прост и обикновен живот. Защото всеки живот е изключителен. Дори ако човек няма бизнес идея, стартъп,  и ходи на същата работа от 20 години, плаща данъци, играе с внуците или децата си през почивните дни.


В селото има много прост живот, в който дрехите се сушат върху въжета, опънати покрай оградата, в които кокошките се хранят и третират една с друга с домашни яйца. Когато влязат в къщата, те казват: „Здравей“. Когато минават покрай нивите, където се забърквате със земята, те казват: „Бог да ви помогне“.

Тези обикновени хора имат толкова много доброта и мъдрост, които щедро споделят, защото не знаят как да го направят по различен начин.

И, може би, основният успех в живота не е способността лесно и без съжаление да променяш живота си, средата си, да достигаш, да мислиш и да забогатяваш, а незабележимата тиха ежедневна способност да обичаш.

Има време за работа, но има време и за щастие!

Доста далеч от суетата на големия град, ако наблюдавате малките неща ще останете удивени.  Колко дълбока тишина остава вътре. Колко богатство и светове има в него. Мир и любов.

Няма нужда да се бързате, ако не искате да изпълнявате мечтите си сега. Потокът от живот се движи, плува, бърза. И дори да ви се струва, че сте замръзнали напълно, слоевете се въртят във вас по това време.

Дайте си време просто да бъдете щастливи.Погрижете се за добрите си спомени
В селото краката ми са зелени от тревата. В селото сърцето ми е в прясно мляко. Животът Ви заобикаля от всички страни, притиска Ви към ринга. Пеперудите седят на книгите мВи, на пръстите Ви. Птици чуруликат до Вас, гората залита в странен шум.

Звуци, миризми, спомени НА СЕЛО!

Разсипвайте плевелите си всеки ден
Ежедневната работа в селските градини отново ни напомня колко лесно и без никакви усилия плевелите растат в съзнанието, сърцата и душите ни. Колко бързо запълват всяко свободно пространство.

И в същото време, колко усилия, грижа, любов изисква всяко семе, което засадите в земята. Колко търпение е необходимо, за да се радваме на плодът, който е узрял.


Ако не работите, не разкъсвайте лошото, един ден няма да можете да намерите узрял домат по зелените клони.

Радостта, добротата и любовта изискват усилия. Постоянно, ежедневно.
Погрижете се за историята на вашите предци
Често, при работа в градината, без значение каква е, можете да попитате роднини и близки, за Вашите баби, дядовци. Точно в градината може да се събудят спомени, които да Ви останат в дълготрайната памет.
Например, можете да научите любопитни факти от Пръвата, или Втората световни войни, за хобито и интересите на Вашите предци и т.н.


На село никога не си сам, винаги си част от нещо по-голямо.
В селото те заговарят така: „Чий си ти?“ И трябва да отговориш така: „Иванова“. Защото тук не живеете сами. Вие непременно сте част от нещо повече. Определено принадлежите на нещо повече. На род, на фамилия. Освен, ако не сте младо семейство, което е новозакупило имот. Но дори така да е, Ви съветваме да проучите миналото на старите собственици.


Е, животът на село не е никак лош, стига да търсите спокойствието и уединението.

За да се пренесете ВИРТУАЛНО НА СЕЛО, разгледайте този стартъп: На село NET
.

Post a Comment

По-нова По-стара