Web design and SEOЕдно от необходимите водопроводни тела за баня е мивка. Умивалниците за баня се различават по форма, конфигурация, монтаж и връзка с комуникациите. Една от най-използваните опции е инсталирането на мивка с шкав в банята, тъй като този модел ви позволява да организирате съхранението на кърпи, почистващи препарати и различни полезни малки неща на удобно място.
Характеристики на умивалниците
Предимствата на умивалниците с шкаф включват, че освен осигуряване на място за съхранение, шкафът перфектно затваря всички комуникации на захранване, дори ако те са разположени малко настрани от купата. Освен това шкафовете са изработени в различни стилове и дизайнерски опции, така че те могат да служат като допълнителна украса за банята.
Забележка! Шкава се доставя както сглобен, така и разглобен. Разглобеният шкаф е придружен от чертеж и стъпка по стъпка инструкции за неговото сглобяване.

Видове шкафове за мивка
Шкафовете за умивалника могат да бъдат разделени на два вида според типа конструкция:
Правоъгълна: счита се за класическа и най-често срещаната опция. Подходящ за баня с всякакъв размер.

Ъгловите мивки са по-интересен и персонализиран вариант. В малките бани такива мивки могат да оптимизират и да спестят място, а в големите стаи подчертават стила и статуса.

Компактната ъглова мивка ви позволява да оптимизирате пространството си колкото е възможно повече.
Критерии по избор
В допълнение към метода на инсталиране, при избора на умивалник и шкаф под него се вземат предвид следните аспекти:
Обща съвместимост на шкафа и мивката с дизайна на банята.
Материалът за изработка на шкафа за мивка е водоустойчив, издържа на температурни крайности и висока влажност.
Всички аксесоари (дръжки, панти, крака) са изработени от пластмаса или неръждаема стомана, за да не ръждясват по време на работа.
Съвети! Препоръчва се закупуване на комплект, състоящ се от мивка  и шкав за него. В този случай инсталацията ще бъде бърза и няма да има проблеми, тъй като отпечатъкът на шкафа е идеално подходящ за формата и дизайнерските характеристики на мивката.
Обръща се внимание и на функционалните характеристики на шкафа за умивалник. Наличието на такива допълнения ще бъде полезно:
Кош за пране, фиксиран към вратата, ще спести допълнително място в малка баня.

Стойките за вътрешни рафтове трябва да имат няколко позиции, така че да е възможно да се регулира височината на всеки рафт според размера на съхраняваните вещи или перилни препарати.
Височината на шкафа за мивката трябва да осигурява комфорт при миене на всеки член на семейството, независимо от ръста му.
Желателно е да имате регулируеми крака, които ще ви позволят да настроите стойката до нивото и да позволявате почистване под нея.
Забележка! Ако банята има подово отопление, високите крака на всякакви мебели са просто необходими, за да се осигури топлопреминаването на отоплителната система.

Определяне на оптималното място за монтаж
Единият вариант е да инсталирате нова мивка на същото място, където се е намирала старата ВиК инсталация. Но това не винаги е възможно, тъй като бордюрът на кутията най-често не влиза в предварително отреденото място. И прехвърлянето на местоположението на водопроводни устройства по време на ремонта не е рядко нещо. Ето защо местоположението на всички водопроводни инсталации, както и на мебели, е най-добре да бъде обмислено дори на етапа на проектиране на ремонтите. За да направите това, банята е условно зонирана в няколко секции, във всяка от които е инсталирано устройство (баня или душ, тоалетна, мивка, пералня).
Въз основа на планираното местоположение на водопроводната мрежа се полагат водопроводни и канализационни тръби, тъй като за всеки водопроводен уред има оптималните точки на захранване които са различни. При подаване на топла и студена вода местоположението на фитингите за свързване на гъвкави маркучи трябва да се изчисли така, че да са между рафтовете. Това ще осигури удобна връзка и подмяна на маркучи по време на работа.
Що се отнася до сифона и връзката на канализационната гофрирана тръба, често, за да го свържете, трябва да изрежете дупки в рафтовете. Именно поради тази причина е по-добре да се изчисли всичко предварително и да се приведе канализационната тръба до нивото на точките на свързване към водоснабдяването.

За да не се налага да режете отвори в рафтовете на шкафа, всички точки на захранване трябва да бъдат изведени предварително на удобно място за връзка.
Източник: TopMaistor.comPost a Comment

По-нова По-стара