Web design and SEOВ статията се споменава за етапите по изготвянето на телевизионна реклама, както и се препоръчва качествена и коректна филма, предлагаща подобни услуги.


Заснемането и пускането на телевизионна реклама може да представи продуктът, услугата Ви в светлина, която да му даде ново измерение. Често, даден продукт, след като бъде излъчен по телевизията, той добива огромна популярност. С други думи, силата на телевизионната реклама в България все още е огромна, тъй като доверието на потребителите, видяли рекламен спот по любимата си телевизия, е голямо.

За да се изработи добра телевизионна реклама се изискват много и специфични умения, труд, специален сценарии, добра снимачна техника и опитен екип от експерти.

Производството на телевизионни реклами е изключително важна и най-видима част от родния  рекламен пазар. Буквално видими: производствените резултати се виждат всеки ден по телевизията. Реклами? един от най-ефективните механизми за взаимодействие с потенциални клиенти. Доброто промоционално видео може значително да увеличи броя на клиентите, така че видеопродукцията една от най-важните части на рекламната индустрия. Идеалното рекламно видео трябва да бъде едновременно креативно, запомнящо се и в същото време да „продава“ рекламирания продукт.


Хората помнят само 20% от информацията, която чуват, и 30% от информацията, която виждат, но този процент достига 70, когато хората едновременно виждат и чуват. Това човешко възприятие прави изработването на промоционални видеоклипове ефективен начин за насърчаване на компаниите.


При производството на телевизионна реклама има строго разделение на труда - рекламна агенция продава история на клиент, а съвсем друга организация се занимава със заснемането.


Рекламното видео производство е сложен процес, в който работят много професионалисти. Самият процес на създаване на видео се състои от следните етапи:


  • - Предварителна продукция.
  • - Производство.
  • - Пост продукция.


Предпроизводственият етап включва целия подготвителен процес преди снимките. А качеството на изходния материал ще зависи от това колко отговорно клиентът и продуцентското студио ще поемат този етап. Предварителната продукция включва следните етапи:


  • Разработване и писане на сценария.
  • Одобряване на бюджета.
  • Кадриране  и анимация.
  • Разработване на оформления и различни скици за декорации, костюми, специфичен грим и др.
  • Кастинги за актьори, гласове, локации.
  • Подготовка на оборудване за заснемане (осветление, камери, стедиками и др.).


Креативната реклама може да остави траен спомен в съзнанието на потребителите, затова е важно да се отдели специално време на идеята. Ето и другите важни етапи:

1. Идеята

2. Сюжета

3. Мястото за заснемане

4. Техниката, която ще се ползва

5. Опитните специалисти

6. Обработката на кадрите

7. Представяне на крайния продукт на клиента.


Ако сте готови да заявите видеозаснемане на корпоративно видео, то потърсете представител на Медия Трейдинг. Телефон за обратна връзка: (+359) 885 60 25 26 

Post a Comment

По-нова По-стара