Web design and SEO


 

Снегът и солта по тротоарите са си свършили мръсната работа. Обществата за защита на потребителите във всички региони на страната получават жалби за развалени обувки. Те свиват рамене - производителят на обувки не носи отговорност за времето. Дано да има протектори за обувки.

Има много спасители на зимни обувки под формата на гъби, туби с крем и други кутии за поддържане на обувки в оригиналната им форма. Експертите уверяват: въпреки изобилието от състави за грижа за обувките, само няколко избрани продукти надеждно и дълго време предпазват от мокра кожа и грозни петна от сол.

На пазара най-популярният продукт за грижа за обувки е разнообразие от гъби със специална импрегнация за почистване. Първо, те са евтини. И второ, те са удобни: в движение можете да почистите обувките си за няколко секунди и да продължите напред. Но не се ласкайте: в повечето случаи, изтривайки гъба около обувките, блокирате солта и влагата за по-малко от половин час. И само ако гъбата е импрегнирана със силикон, който създава тънък водоустойчив слой на повърхността на обувката, може да се очаква по-траен ефект.

В поясненията към гъбите с този пълнител производителите често пишат, че техните продукти могат да възстановят напуканата кожа.

Нито един, дори най-скъпият състав, по дефиниция, не е в състояние да премахне солта от кожата, ако тя вече е там “, казва Генрих Банцирев, доктор по химия.

Друго нещо е, че всеки продукт за грижа за обувките съгласно нормативните документи трябва да е устойчив на вещества, които разрушават кожата, като вода, мръсотия и сол.

Според изчисленията на държавните търговски инспектори, сред толкова популярните в днешно време гъби за обувки, повече от една четвърт са импрегнирани с не безвреден силикон за кожата, а със смес от глицерин с минерални масла. Това "пълнене" е по-евтино за производителя, но много по-скъпо за купувача. Под въздействието на "минерали" ботушите и ботушите остават постоянно мокри: глицеринът омекотява кожата значително и в същото време активно абсорбира влагата.

За да разграничите безвредните гъби от тези, които са вредни за кожата, можете да използвате един прост тест. Достатъчно е да нанесете почистващ препарат веднъж в дланта на ръката си: ако се появи устойчив, хлъзгав, сякаш лъскав филм, тогава импрегнацията е силиконова. Съставът на глицерина не дава лъскав филм.

Източник: https://mes.bg/

 

Post a Comment

По-нова По-стара