Web design and SEO

 


С помощта на плочки в банята можете да създадете запомнящ се интериор. За да направите това, струва си да експериментирате с оформлението, формата, цвета и понякога фугирането. Ето няколко примера, които да ви вдъхновят.

Ниша като акцент

   Нишите за баня често се използват като рафтове за съхранение. Ако вдлъбнатината в стената не е предвидена от оформлението, понякога те са изградени нарочно - в зоната на душа, над монтажа на тоалетната, до банята.

Диагонално оформление

   Необичайната форма на плочките, лъскавият син цвят в комбинация с нетривиалното диагонално оформление привличат вниманието в такъв тип баня. Диагоналното оформление визуално разширява пространството - това работи както с подови, така и със стенни плочки. Това може да бъде плочка с геометричен модел или просто различен цвят.

Вертикално оформление на правоъгълни плочки

   По-обичайно е да виждате правоъгълни плочки, положени хоризонтално разпръснато, по начина на тухлена зидария. В този пример е избрано вертикално подреждане. Стената с плочки изглежда по-широка поради тази техника. Но си струва да се има предвид, че в процеса на вартикално оформление са възможни превишения на плочки поради подрязване. Ако имате цел да спестите пари, трябва да изберете друга опция.

Надписване

  Използвайки мозайки (малки плочки), можете да разположите текстовото съобщение на стената или на пода.

Оптичен ефект

    Използването на плочки във формата на шестоъгълници не е нова идея. От няколко години тази форма е популярна. Необичаен ход е да се създаде оптичен ефект с помощта на такава плочка.

 

 

 

Къдрав ръб

   Отново шестоъгълна плочка, но тук има различен трик. Както в предишния случай, боята се комбинира с плочки - облицовката се състои от "мокри" зони: душ кабината и стената над мивката.

Цветна фугираща смес

   Дизайнерите използват цветна фугираща смес в своите проекти от няколко години, но въпреки това тази техника не може да се нарече честа. Особено когато цветната фугираща смес се комбинира с ярки плочки, както в този пример.

Post a Comment

По-нова По-стара