Web design and SEO

 

   Грозна връзка между банята и стената, пластмасов люк за проверка - анализираме грешките, които ще развалят интериора на вашата баня и предлагаме как да ги избегнете.

Ъгли за фугата между банята и стената

   Пластмасовите ъгли на ваната трябва да се полагат, когато плочките са били поставени на стената, преди да се монтира ваната, така че водата да не попадне в процепа между тях. Основният недостатък на ъглите е краткият им експлоатационен живот: след няколко години те започват да пожълтяват и се покриват с тъмни петна. Освен това ъгли, които не съвпадат по цвят, развалят външния вид, както и ръбовете им. По краищата трябва да поставите пластмасови тапи или да ги прикриете, което в повечето случаи изглежда грозно.

Как да го направя правилно

   Ако сте в процес на ремонт, инсталирайте банята преди плочките. Уверете се, че е добре поддържан и не се клати под тежестта на човека. Долният ред плочки вече ще пасне на една страна със страната на ваната. Използвайте епоксиден уплътнител, за да избегнете проникването на влага. В този случай нямате нужда от ъгли. Ако плочките вече са монтирани, отделете време, за да изберете лаконичен, тънък ъгъл, който съответства на цвета на банята или стената.

Прекалено ярки плочки

   В повечето апартаменти банята е малка. Към това се добавя липсата на прозорци и естествена светлина; при такива условия е естествено да искаме да съживим интериора. Плочки с делфини, картини на вълни или просто много ярки цветове бързо се отегчават и изглеждат твърде привличащи в повечето случаи. Опитайте се да си представите как би изглеждала вашата баня в неутрални светли цветове. Допълнете ги с добро осветление с прожектори на тавана и допълнителна лампа до огледалото. И ползвайте  помощта на акценти: аксесоари и малки детайли.

Въже за сушене на дрехи

   В много бани все още се срещат такива устройства за сушене на дрехи. Разбира се, това е много бюджетно решение, но убива целия дизайн, който сте обмислили внимателно. Опитайте да преминете към автоматични сушилни и монтирани на стената релси за отопление на кърпи. Последните имат още една важна функция - те са достатъчни за отопление на малка баня, ако по някаква причина в нея е хладно.

Източник: vsichko-za-baniata.com

 

Post a Comment

По-нова По-стара