Web design and SEO

 


Броят на защитените обекти в страната ни непрекъснато расте и в същото време нарастват и изискванията към облеклото на охранителите.  Става дума за работници, които изпълняват задълженията си на територията на болници, обществени институции, магазини, хотели и други обекти, където те се грижат за сигурността, реда и дисциплината. Затова сега ще поговорим за това какво точно трябва да бъде защитното облекло на охранителя.

Както всяко друго лично предпазно оборудване, гащеризоните от охранителите имат определен експлоатационен живот, което зависи от условията и интензивността на работа.

Работните дрехи на охранителите на търговски центрове и хотели значително се различават от костюмите на охранителите на складовите помещения. В първия случай говорим за униформа, например, мъжки бизнес костюм, докато пазачите в конкретен склад използват най-вече гащеризони – например, изработени от камуфлажен плат.

Разбира се, комплектите работни дрехи на пазачите се различават не само в зависимост от индустрията, но и от сезонността. Те могат да бъдат панталон и яке, тениска,  риза, шапка, допълнени от ботуши или обувки. Основните изисквания за всеки комплект са комфорт при използването им, а също така и осигуряване на свободно движение. Не на последно място работното облекло за охранители следва да осигурява и защита от евентуално промишлено замърсяване. В идеалния случай облеклото трябва да е „дишащо“ и да осигурява добра въздушна циркулация, а за охранителите, чиято дейност е свързана с работа на открито, то трябва да бъде добре защитено и от влага.

През зимата защитното облекло на пазача трябва да го предпазва успешно от вятър и студ. Затова и много често към зимния комплект се добавя класически мъжки пуловер. Благодарение на модерните материали на изработка, якето е в състояние да предпази отлично работника от студа, дори и при много ниски температури. Също така някои от компаниите осигуряват допълнително шапки и ръкавици за охранителите през зимата.

Що се отнася до брандирането, най-често срещаните опции са лога и надписи, изработени чрез ситопечат и бродерия. 

 

Post a Comment

По-нова По-стара