Web design and SEOНякои неочаквани новини за слънчевите панели

Събрали сме интересни факти за слънчевите панели, възникнали по света.


Факт номер 1. В Германия започна да работи асансьор, който работи на 100% благодарение на слънчевата енергия. Това се случи в предградията на град Хамбург. Компанията, която реализира този проект, е швейцарска - Schindler. Служители на компанията поставиха слънчеви панели на покрива на жилищна сграда и това успя да покрие всички енергийни нужди на асансьора и значително да намали разходите на жителите за комунални услуги. Както вероятно знаете, сметките за комунални услуги в европейските страни, особено в Германия, са много по -високи, отколкото в България. Така че спестяването на енергия е много спешна задача за германците.


В България обаче интересът към алтернативната енергия също нараства. Интересен факт е, че в големите градове руснаците все повече поставят слънчеви панели на балкони.


Факт номер 2. Мегафон превключи една от своите клетъчни станции на слънчева енергия. Тази станция се намира в Севернокавказкия окръг. Благодарение на това нововъведение, висококачественият интернет - 3G е спечелен в околните райони. Станцията включва 42 слънчеви модула. Мощността на всеки е до 5 киловата.


Факт номер 3. Яке със слънчеви панели на гърба. Страхотна туристическа идея от Томи Хилфигер. Облечете яке, свържете към него до 2 мобилни устройства (например лаптоп и зарядно за вашия телефон) и можете спокойно да ходите на труднодостъпни места, вашите притурки ще бъдат достатъчно заредени от слънцето. В джоба на тази дреха има и 1 малка батерия. Тоест, енергията ще се натрупва и ще тече към вас, дори ако денят не е слънчев. Слънчевите панели могат да се отделят от кожуха, ако е необходимо. Надяваме се, че този нов продукт скоро ще бъде пуснат в продажба.


Факт номер 4. Първият телефон със слънчева енергия. Смартфонът беше представен от Kyocera на изложение в Испания. На монитора на телефона е залепено ултратънко стъкло, което е слънчев модул. Стъклото е напълно прозрачно, но в същото време абсорбира енергията на слънцето и зарежда телефона.


Факт номер 5. Продължението на аватара се отстранява от енергията на слънцето. Както стана известно, слънчеви модули на стойност 5 000 000 долара бяха закупени за сградите, разположени на мястото на снимките. Така спестените пари за електричество ще отидат за блокбастър инвестицията.

Post a Comment

По-нова По-стара