Web design and SEOПечелене на пари от Инстаграм

Има много начини да печелите пари в Instagram. 

За удобство ги разделяме на три области: правене на пари от моя Instagram, популяризиране на профили на други хора и предоставяне на блогъри с помощни услуги. Разделението е условно, защото начините за печелене на пари в Instagram могат да се пресичат или да се използват заедно.

1.Предназначение на профил

Първо превключете към вашия бизнес акаунт в настройки. Така че, първо, статистиката винаги ще бъде на една ръка разстояние, второ, можете да използвате услугите за популяризиране на Instagram и, трето, рекламодатели, клиенти или купувачи ще могат незабавно да се свържат с вас чрез активни връзки.

2. Спонсорирани публикации и истории

Директната или нативна реклама е най-популярният начин за печелене на пари сред блогърите и инфлуенсърите. Може да се намери в публикации и истории. По правило блогърът разказва за опита си и оставя хаштаг или връзка към рекламния обект. По този начин се популяризират не само продукти или услуги, но и други блогъри.

Потенциален доход. Колко плащат зависи от популярността на вашия акаунт и покритието на аудиторията: от 100 евро  до безкрайност. Топ блогърите могат да печелят стотици хиляди на месец от реклама. Но дори да направите 5 евро от публикация на месец, то това значи, че рулетката се завърта, т.е. предстоят по-големите печалби. 


3. Продажба на стоки/услуги

Очевиден начин да печелите пари в Instagram, е  ако имате търговски профил. Единственото предупреждение: вашият продукт трябва да е уместен, тоест трябва да бъде фокусиран върху хората, а не върху бизнеса.

Акаунтът може да се използва като платформа за директни продажби (тоест поръчка се прави в директна линия) и като вид витрина за имиджа на компанията и информиране на аудиторията. Например, човек се абонира за магазин за мебели в Instagram, вижда публикация там и прави покупка офлайн.

4. Посланици на марката и сътрудничество

Същността на метода е, че влиятелният инфлуенсър или знаменитост става лице (посланик) на марката и ексклузивно я рекламира, или създава продукт в сътрудничество. Например, Organic Kitchen има цяла линия от продукти, създадени в сътрудничество с известни блогъри.

Друг пример, който често даваме, това е с г-жа Рич Бийч, която популяризира един обикновен ластик, който слага на коленете и показва на многохилядната публика, че фитнес тренировката й не започва без него.

Вашият блог ще се нуждае от сериозно популяризиране, така че марките да са готови да си сътрудничат с вас. 

5. Предлагане и промотиране на стока/услуга

Производството и продажбата на стоки най-вероятно няма да бъде основен източник на доходи, но ще работи чудесно за разпознаването на компанията или личната марка. Всички сувенирни продукти се считат за стока: пощенски картички, значки, тениски, ключодържатели, чаши и др.

Разработка на макети, търсене на консумативи и изпълнители, изработка на тестови копия.

Потенциален доход. Цената на продукта минус производствените разходи. Тоест, например, можете сами да произвеждате стоки - сами да отпечатвате разпечатки и стикери и съответно основните разходи ще бъдат за материали. Ако трябва да използвате производство на трета страна, тогава бюджетът ще трябва да включва не само консумативи, но и плащането за услугите на изпълнителя.

6. Печелене на пари от продажба на пакети за обучение

Методът ще работи чудесно, ако сте посветили канал на професионалната си дейност. Например, фризьори и гримьори, след като са спечелили определена аудитория, могат да организират курсове или майсторски класове.

Предложението трябва да бъде уникално и високоспециализирано, така че хората да знаят какво точно научават. И, разбира се, те са по-склонни да закупят програми за обучение, където накрая се изисква придружаващ документ - сертификат, диплома и т.н.

7.  Продажба на мнение, експертиза

Този метод се различава от предишния по това, че това е еднократна промоция, която е насочена по-скоро към нематериален резултат и не предполага активни действия от страна на клиента. Например, това може да бъде консултация от бизнес треньор, съвети как да печелите от Instagram или препоръки от стилист.

Като експерт можете да публикувате малки информационни публикации на страницата си, за да привлечете допълнително клиенти да продават вашите услуги. Но всичко, което ще преподавате, трябва да бъде показано от вашия собствен пример и опит.

8. Рекламна публикация като пост в Инстаграм, и като кратко видеосъдържание в Tik-Tok

За разлика от личните страници, в публичните страници съдържанието не е авторско и строго тематично. Тези страници са посветени на всичко - от наука до видеоклипове за котенца. Основното е, че наистина сте запалени по темата за обществеността, защото за да задържите вниманието на публиката, ще трябва да правите няколко публикации на ден и съответно да търсите постоянно информация.

Рекламите за публичност се публикуват както в Stories, така и в емисията. Най-често ценоразписът за рекламодатели предоставя няколко опции в зависимост от това колко дълго публикацията ще виси в емисията.
Много важно е да предлагате рекламна публикация с линк в профила, който да насочва читателя към подробности, или за поръчка на даден продукт.

Минуси: Загуба на време в търсене на информация и популяризиране на акаунт.

9. Партньорски програми и арбитраж на трафика

Тук всичко е просто: регистрирайте се в платформата CPA, изберете оферта, вземете уникална връзка, която поставяте в профила си и печелете комисионна за всяко кликване (тоест потенциален клиент). Промо кодовете работят на същия принцип.

В Instagram активна връзка може да бъде поставена само в описанието на профила, така че са необходими отделни страници за рекламиране на няколко продукта.

Допълнение. Първо, трябва да популяризирате акаунта си: колкото по-голяма е аудиторията, толкова повече ще има кликвания върху връзката. След това го проучете и публикувайте връзки към продукти с подобна целева аудитория. Например, ако вашият профил е за здравословен начин на живот, тогава можете да предположите, че аудиторията се интересува от правилното хранене и да поставите партньорски връзки към съответните продукти.

Можете да печелите, като управлявате клиентски профил, а не Ваш личен

Промотиране на акаунт и набавяне на последователи


Услугите на SMM специалистите винаги са актуални, като се има предвид, че за много компании Instagram е основната рекламна платформа. И някои блогъри живеят извън социалната мрежа. Това включва проектиране на профил, писане на план за съдържание и маркетингова стратегия, наблюдение на конкуренти, публикуване на публикации и истории, копирайтинг, задаване на цел в Instagram, популяризиране на профил, масово харесване и масово следване и т.н.

Много трудни задачи, но даващи приходи, без да се налага да инвестирате физически средства, единствено се изисква да обогатите знанията и уменията си, както и упорита работа.

Администриране на акаунт

Обхватът на отговорности тук е по-тесен от този на маркетолог. Това включва попълване на профил, публикуване на публикации и истории, в някои случаи – създаване на креативи и писане на текстове. Но най-важното е работата с аудиторията, тоест общуването в директивата и коментарите, получаването и предаването на заявки от Instagram и т.н.

Таргетиране - насочване


Насочената реклама е един от най-популярните начини за популяризиране, включително в Instagram. Тук няма да говорим подробно за това, можете да откриете подробности в w-seo.com.

Печелене на пари чрез управление на съдържанието

Работата Ви в този случай е да предоставяте на компанията съдържание и да следите за него. Отговорностите могат да включват създаване на план за съдържание, снимки и видеоклипове с продукти, писане на текстове и др.

Допълнение. Обучение по фото и видео редактори, основни SMM умения и Instagram маркетинг.

Поддръжка на акаунти

Винаги има търсене на фотографи, копирайтъри и графични дизайнери в Instagram, така че дори и с най-основните умения в арсенала си, няма да се налага да гладувате.
Измамни харесвания, коментари, абонаменти
Подходящ за тези, които имат въпрос как да правят пари от акаунт в Instagram от нулата. По-скоро не основният, а спомагателен метод - например за ученици или студенти. Лесно е да печелите пари от харесвания в Instagram: регистрирайте се в специална услуга, например Socpublic, Unu или Smoservice, вземете задачи от сорта на харесване, напишете коментар и т.н. - и печелите.


Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Post a Comment

По-нова По-стара