Web design and SEO

От измиване на продукти до изплакване на съдове, мивката е призвана да върши много в кухнята. Въпреки че не е толкова технологично тежка или да изисква толкова много мисъл, колкото оформлението, кухненската мивка все пак е важна кухненска характеристика. Научете как да изберете кухненска мивка с тези съвети за материали, конфигурация и стилове.

Видове кухненски мивки:

Материали

Кухненските мивки се предлагат от много различни материали, включително метал и камък. Най-добрият материал за кухненска мивка за вас зависи от това колко пари искате да похарчите, предпочитанията ви за рутинно почистване и какъв материал пасва най-добре на стила на вашата кухня. Ето няколко често срещани опции, които да разгледате.

Кухненските мивки от неръждаема стомана са една от най-популярните опции и материалът продължава да се подобрява и надгражда. По-новите мивки с размер 16 и 18 са по-дебели и по-малко шумни от техните по-евтини предшественици. Мивките от неръждаема стомана съдържат процент хром и никел, който се обозначава с числа като 18/10 (18 процента хром и 10 процента никел). Металът придава богат блясък и добавя устойчивост на корозия. Завършванията варират от огледален блясък до сатенен блясък. Кухненските мивки от неръждаема стомана са привлекателни, защото са достъпни, издръжливи и лесни за почистване. Въпреки това, те могат да се надраскат и водните петна могат да се превърнат в проблем, а по-евтините мивки понякога могат да издадат повече шум, когато предметите бъдат пуснати вътре.

Чугунените кухненски мивки са изработени от здрав материал, който е изпечен емайл върху желязна форма. Тези издръжливи мивки намаляват шума и вибрациите повече от други материали, но могат да бъдат тежки за монтаж. Допълнително предимство е, че чугунените мивки се предлагат в широка цветова гама.

Композитните мивки могат да бъдат направени от кварц, гранит или други материали, смесени с основа от акрилна или полиестерна смола. Те обикновено се отличават с пъстър цвят, устойчивост на петна и драскотини и лесна поддръжка. Те обаче могат да бъдат скъпи.

Стъкловидният порцелан, първоначално направен за бани, сега се използва и за кухненски мивки. Глазираният глинен материал е твърд и непорест със стъклен блясък, но материалът за мивката е склонен към начупване. Подобно на шамота по конструкция, издръжливост и цена, стъкловидният порцелан е по-малко порьозен поради естеството на строителния процес. По-лесно е да се формоват мивки с двойна купа от стъкловиден порцелан, отколкото от шамот.
Солидната повърхност, изработена от полиестерна или акрилна основа, е избрана заради каменния вид и лесната поддръжка. Подобно на плотовете с твърда повърхност, той може да бъде податлив на топлина и удари от остри предмети.

Post a Comment

По-нова По-стара