Web design and SEO


При съдовете за вино има редица особености, които са съществено важни за качеството на виното. Съдовете определят дали виното ще ферментира добре, какви ще бъдат вкусовите му качества, дали ще е бистро и още десетки други неща. Ферментацията, от своя страна, е ключовата част от процеса, защото без нея, без взаимодействието между захарите, които се срещат естествено в гроздето и дрождите, щяхме да получим само безалкохолен гроздов сок. За тези от вас, които не са запознати, ферментацията е химическият процес, чрез който неферментиралият гроздов сок се превръща във вино.

Правенето на вино не е никак лесно

Процесът е съпътстван от необходимосттанепрекъснато да се вземат решения - и в лозето, и във винарната. Крайният продукт е сборът от решенията, които винопроизводителят е взел по пътя.

Едно от решенията на етапа на ферментация е какъв вид съд да използвате. Винопроизводителите традиционно избират между инокс - онези високи, лъскави резервоари от неръждаема стомана, които вероятно сте виждали на снимки на винарни от цял ​​свят и дървените стари бъчви. Ако не сте специалисти, в магазините за съдове за вино Koledzhikov, със сигурност ще ви насочат към най-подходящия избор, но е добре да имате поне някаква начална представа.

Неръждаемите съдове за вино са най-популярният тип за винопроизводство последните години. Те започват да се появяват за първи път през 50-те години на миналия век и завладяват света на виното. Ще ви бъде трудно да намерите винарна, която днес да не ги използва в своя винопроизводствен процес.Видове съдове за вино

Има две основни категории съдове от неръждаема стомана: съдове с фиксиран обем и такива с плаващ капак. Тези с фиксираният обем са известни също и като запечатани резервоари, защото са напълно затворени. Резервоарите с отворена горна част се наричат ​​още резервоари с променлив капацитет, защото имат "плаващ" капак. Капакът е фиксиран върху повърхността на течността, движейки се при промяна на нивото. Може и да се премахне напълно. Това ви позволява да използвате един резервоар за всеки вид вино и за всеки етап на ферментация, дори и само за съхранение.

На пазара ще откриете огромно разнообразие от вместимост при съдовете за вино. Някои притежават аксиални термометри, нивомери, отдушници и всякакви други добавки, които могат да осигурят по-лесен процес. Фитингите също могат да бъдат персонализирани.

Благодарение на свойствата си, неръждаемата стомана и виното се съчетават перфектно. Неръждаемата стомана е химически инертна и непропусклива за кислород. Това означава, че няма да придаде нежелани вкусове или аромати. Това кара характера на вашето грозде да бъде по-фино изразен.

Ако искате още по-голям контрол върху процеса на ферментация, можете да оборудвате резервоара за вино с гликолова охлаждаща риза. Това ще ви позволи да регулирате температурата вътре в резервоара за ферментация. Освен това, резервоарът може да бъде обвит с изолационна пяна, за да се подобри топлинната ефективност.

Що се отнася до поддръжката, няма друг ферментатор за вино, който бихте предпочели. Неръждаемата стомана не е пореста по природа и няма пукнатини, в които да се скрият бактериите. Това означава, че няма да се налага да ги дезинфекцирате толкова често. Почистването им е лесно, благодарение на полираната им вътрешност и заоблените ъгли. Един обикновен маркуч ще свърши по-голямата част от работата.

Съдовете за вино от неръждаема стомана са изненадващо леки за размерите си. Когато са празни, по-малките от тях могат лесно да се обработват от един човек. Някои модели дори са оборудвани с колела и рамки за мотокари, осигуряващи им мобилност.

Има няколко причини, поради които съдовете за вино от неръждаема стомана са толкова предпочитани. Те са изключително издръжливи, надеждни и лесни за поддръжка. Освен това цената им, съотнесена към очакваната продължителност на живота им, е напълно разумна. За разлика от други опции те ще ви издържат десетилетия.

Добре поддържаните съдове за вино притежават добра стойност при препродажба, дори ако са на няколко години. Освен това предлагат безпрецедентно ниво на контрол на процеса на ферментация. И на всичкото отгоре резервоарите от неръждаема стомана са най-универсалният съд за ферментация. Ако се занимавате сериозно с винопроизводството, няма нищо по-добро от качествен съд от неръждаема стомана.

 


Post a Comment

По-нова По-стара