Web design and SEO
Живеем във време, в което говоренето на език, различен от родния, е не просто желателно, а задължително - или поне ако искаме да си намерим добре платена работа, да разширим границите на професионалните си възможности, или просто да нямаме проблеми с комуникацията, когато пътуваме в чужбина. Човек се учи цял живот, а от VIBES препоръчват кои безплатни мобилни приложения да ползваме, ако искаме да учим сами.

Duolingo


Може би най-познатото приложение за чужди езици. Поддържа някои от най-разпространените такива в световен мащаб, не показва реклами и е изключително удобно за ползване. Използва текст, аудио и картинки. Колкото повече напредвате, толкова по-трудни стават задачите, надграждайки вече придобитите ви знания. Ако сте фенове на “Игра на тронове”, можете да учите дори валириански, което определено е предимство, което никой почитател на сагата не би подминал.

Memrise


Още едно безплатно приложение, което заслужава внимание. Интуитивно и лесно за работа, то поддържа офлайн курсове и позволява научаването на голям брой езици. Можете да започнете отначало или да пропуснете лесните уроци, започвайки директно с по-сложните такива.

Интересна е методиката, чрез която се преподават нови думи и фрази. Те се поставят в изречения, в които има подобно звучащи думи на вашия роден език, за ви помогне асоциативно да ги запаметите.

busuu


Още едно безплатно приложение, с което е лесно да се работи. Изберете език, регистрирайте се и след това посочете нивото, от което искате да започнете:

   Beginner
   Elementary
   Intermediate
   Upper Intermediate
   Travel

Сред най-добрите отличителни характеристики на busuu е фактът, че думите и фразите, които преподава, са много полезни за начинаещи, които вече са заобиколени от говорещи съответния език и трябва бързо да научат думите в съответния контекст. Думите и фразите се представят както самостоятелно, така и в изречения, а след това следва тест, успешното преминаване на който отвежда учещия на следващо, по-високо ниво.


Post a Comment

По-нова По-стара