Web design and SEO



Усъвършенстването на денталната медицина и развитието на съвременните технологии, дават възможност за ефективно лечение на тежки проблеми, какъвто е загубата на един или повече зъби. Процедурата поставяне на зъбни импланти е сред най-практикуваните стоматологични услуги.

Значение на имплантологията

Имплантологията е дял от съвременната стоматология, който се занимава с възстановяването на липсващи зъби и техните корени, посредством поставянето на зъбни / дентални импланти.
Имплантите за зъби се състоят от титаниев винт, надстройка и коронка, изработени с материали от най-висок клас. 
Титанът е биосъвместим с човешкият организъм материал, който изцяло се интегрира в челюстната кост, без да създава предпоставки за възпаления и инфекции в устната кухина, както и алергични реакции. Той дава гаранция, че имплантът няма да бъде изхвърлен от организма. 
На външен вид денталните импланти изглеждат съвсем като естествените зъби и затова трудно се различават от тях. Те не създават затруднения и неудобство при хранене и миене на зъбите.

Процедура по поставяне на импланти 

Поставянето на имплантите се извършва чрез хирургическа процедура.
В началото на операцията на пациента се поставя упойка, която може да бъде локална или пълна. След старта на нейното действие, венецът се разцепва със скалпел, за да се разкрие костта. Прави се отвор и титаниевият винт се навива в челюстната кост, малко под нивото на венците. Върху него се поставя специална капачка, а тъканите се зашиват. Конците могат да се отстранят между седмия и десетия ден, когато венците ще са се възстановили. 
Интегрирането на титаниевият винт отнема от два до шест месеца, в зависимост от спецификата на случая. Тогава се поставят надстройката и коронката, като при липсата на повече от един зъб се поставят зъбни протези или мостове. 

Препоръки след поставяне на зъбен имплант


-        През първите часове след процедурата, е напълно нормално пациентът да изпита дискомфорт, изтръпване или болка на мястото на имплантацията. Могат да се приемат лекарствата и обезболяващите, които лекуващият зъболекар е предписал. В някой случаи се предписват антибиотици и витамини.  
-        След операцията е възможно да има и леко кървене. На мястото може да се постави пакетче чай, увито в марля. Ако кървенето е обилно или не спира, пациентът трябва да се свърже с лекуващия го стоматолог;
-        За изплакване на устата след процедурата, е препоръчително да се използват само антибактериални разтвори предписани от лекуващия специалист;
-        Ако се появи лек оток, може да се постави леден пакет на бузата за 20 минути и да се повтаря през 10 минути до третия час; 
-        Ако поставените на венеца конци се разхлабят или причиняват дискомфорт, пациентът трябва да се свърже със стоматолога, а не да се опитва да ги отстрани сам;
-        Не е препоръчително да се консумират солени храни няколко дни след операцията;
-        Препоръчително е да се приемат много течности – вода, чай, бульони, супи или сокове.
-        Да се избягва консумацията на горещи напитки.
-        Да не се употребява вода от чешмата, за да се избегне опасността от инфекции;
-        Да не се консумират алкохолни напитки след операцията;
-        Да не се пушат цигари, докато трае възстановителния процес след поставянето на импланта;
-        Няколко дни след операцията да не се извършва тежка физическа дейност и спорт.


Ако имате нужда от поставянето на зъбни импланти, изберете специалисти, които могат да ви гарантират успешни резултати.
Висококачествено зъболечение и поставяне на зъбни импланти София, ще намерите в IG Dental - стоматологична практика, поддържаща високо ниво на обслужване, с екип от квалифицирани стоматолози и най-модерното дентално оборудване.

Post a Comment

По-нова По-стара