Web design and SEO



През човешката история човечеството се е забавлявало по един или друг начин. Един от широко известните варианти за забавление в почти всяка култура на човека е именно танца.

Разбира се в едно друго време танца се е използвал като начин на демонстрация на превъзходство, при официални случаи, обичаи при ухажване, обичаи при военни действия, при празнични случаи и още много. Въобще, човечеството обича да танцува. :)

Движението е здраве и добра кондиция 


Движението в разумни граници и натоварвания винаги е характерна черта за здравето на човека без значение в каква възраст. Дори като част от различни програми за възстановяване и рехабилитация танца има своето място.

Един оптимален режим на движение в съчетания с подходящи навици на живот – хранене, почивка и управление на стреса е необходим за всеки човек. И точно тук идва една добра програма през седмицата за всеки активен човек, който би могъл да посещава различни занятия по танци.

Много учени и редица изследвания потвърждават, че редовното практикуване на танци за удоволствие е основна причина за здравето на мозъка и парасимпатиковата нервна система. Както повечето хора знаят лявата част на мозъка управлява дясната част на тялото и обратно, дясната част на мозъка управлява лявата част на тялото. При повечето танци има симетрични движения или с други думи каквото правите с лява ръка и ляв крак това трябва да можете и с дясна ръка и десен крак.

Човек, когато се наслаждава на хубава музика, добра компания, песни и танци е в добро настроение. По този начин психиката се разтоварва след работния ден.

Също танците са много добър начин за поддържане на оптимално тегло без значение от възрастта на човека.

Освен това се поддържа гъвкавостта на ставите и се подобрява стойката на тялото. Различни танцови техники се използват при профилактика на гръбначни проблеми и изкривявания.

Възпитание и формиране на характера 


В танцовите занимания има редица правила, които се наричат танцов етикет. Той важи за малки и големи, за ученици и преподаватели. По този начин се гарантират едни добри и качествени отношения.

Също така се подобряват социалните навици и спазването на правила и стандарти.

Социално танцуване 


Много хора започват занимания с танци с основна цел да си намерят половинка или просто да се запознаят с нови хора. По този начин те винаги получават нови възможности. Често пъти се получават нови запознанства, приятелства и дори семейства.

Различните допълнителни събития като партита, екскурзии и фестивали оставят незабравими спомени у всички.

Кой стил да си изберем 

В България, а и по света има много избор с какъв танц човек да се занимава. Един много хубав и класически вариант са суинг танците. В страната вече има една прекрасна и уникална възможност за практикуване на такива танци.

Но, преди това нека уточним,  че термина суинг танци се отнася за цяла група танци, които са различни стилове. Те са толкова различни, че понякога музиката няма нищо общо. Освен това всеки стил си има характерен облик на движение. Един от тези стилове е West Coast Swing.


За стилът е характерно, че се танцува на различни стилове музика и е от семейството на линейните танци.

Танцува се по двойки. Когато се танцува партньорите се делят на водещ (leader) и следващ (follower).

West Coast Swing като стил е създаден през 40-те години на 20-ти век, към него има огромен интерес и в наши дни. Характерна черта на танца е възможността за импровизации наред фигури и поддръжки.

West Coast Swing е картина на мига, която е изградена от танца на двама души казват още Теодор и Даниела от West Coast Swing Bulgaria.

West Coast Swing Bulgaria дава възможност за регулярни уроци през седмицата в град София.

1 Коментари

  1. Движението е верния път към здравословен живот, здрав дух и тяло! В комбинация с правилно хранене всички болести ще стоят далеч от вас.
    Информация за захарна болест, какво трябва и какво не трябва да ядат диабетиците, както и съвети от лекари и специалисти.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

По-нова По-стара