Web design and SEO




Хоризонтални (венециански) щори
                Венецианските щори са най-предпочитаният тип вътрешни щори поради своята многофункционалност и класически дизайн. Изработени от дърво или алуминий, хоризонталните венециански щори се предлагат в няколко варианта на засенчване. Така например, модел Blackout е подходящ за тези от вас, търсещи 100% затъмнение на помещението. При него ламелите на щората се припокриват изцяло и абсолютно никаква светлина не може да влезе в стаята. Добра практика при експлоатацията на венецианските щори е те да бъдат много внимателно демонтирани, когато се налага почистване. Производителите на щори препоръчат да се възползвате от професионалните услуги на специализирани почистващи фирми, защото те имат подходящото оборудване и могат да извършат услугата на място.
                На пазара вече се предлагат и кожени щори, които имитират венецианските щори, но ламелите са направени от еко кожа. Ламелите са с ширина 50 мм. Този продукт ще допълва успешно стилната визия на обзавеждането вкъщи или в офиса, особено, когато търсеният ефект е възхищение! Интериорните дизайнери често препоръчват да съчетаете кожа и кадифе, когато искате да получите една по-екстравагантна визия!
                Вертикални щори
                Вертикалните щори предлагат наистина неограничен избор пред клиента! Най-често се изработват от текстилни материи, но могат да бъдат и от алуминий. Част от дизайнерските колекции на водещите европейски производители, текстилът има отлични експлоатационни качества: не задържат прах и неприятни миризми, устойчив е на влага и цветът му трудно избледнява. Ламелите от текстилни платове се изработват с ширина 89 мм и 127 мм като първите са по-разпространени. При помещения за екранни визуализации, експертите съветват да се използва PVC плат „Screen”, съответстващ на размера на вторите ленти (127 мм), защото филтрира доста плавно светлината в помещението.
                Вертикалните алуминиеви щори се изработват от висококачествена сплав, с лека извивка във формата на буква „С” и могат да се събират в дясно, в ляво или в средата. Те са перфектното решение за интериора, когато искате да заложите на авангардната визия, защото съчетават практичността на венецианските щори и красотата на завесите. Също толкова иновационно изглеждат вертикалните щори с вълнообразен дизайн. Това се дължи на специфичната подредба на линиите, докато се постигне голям обем. Всяка промяна в светлината и в отраженията създава феерия от настроения в помещението.
                Основният механизъм за управление на щорите е релсов, снабден с държачи, на които са разположени самите ламели. Тези държачи се задвижват чрез  кордата за управление, а оттам се променя позицията на щорите – в ляво или в дясно.
Хоризонтални или вертикални щори?
Тук няма верен отговор!
Всичко зависи от индивидуалния ви вкус и от ефекта, който търсите: повече простор, нежно филтриране на светлината или пълно затъмнение. По отношение на материалите е добре да ги съчетаете с останалите акценти в интериора, но дори и да заложите на различен вариант, щорите ще грабнат цялото внимание на гостите ви, така сякаш обзавеждането ги допълва, а не обратното!
Изборът е изцяло Ваш!

Post a Comment

По-нова По-стара