Web design and SEOВ ерата на модерността достигането до сърцето на потенциален потребител чрез реклама е много трудно. 
Нашата статия не само ще разкрие тайни в областта на интернет рекламата, но и ще може да вдъхнови нови идеи за увеличаване на печалбите от сайта.
4 начина за безплатена онлайн реклама
Съгласете се че всички мислят как да направят безплатно реклама за своя сайт. Реклама, за която не е необходимо да се плаща, съществува и дори работи.
1. Комуникация на живо. Социални мрежи, блогове, форуми
Веднага след като се появиха социалните мрежи, се появиха умни хора, които разбраха, че можете да рекламирате вашата компания или продукт.
Създайте своя собствена група, постоянно актуализирайте новини, общувайте с потребителите, групово управление в социалните мрежи.
Същото важи и за блоговете и форумите. Този метод работи, защото доверителните отношения се изграждат по-лесно в личното пространство. А доверието на марката и нейните представители е едно от основните средства по пътя към сърцето на редовен клиент.


2. Регистрация в тематични каталози. Повишаване на състоянието
Преди да бъдат намерени, трябваше да добавите име и номер в телефонната директория. Сега трябва да намерите място в такива директории за сайтове. Регистрацията в тях повишава нивото на доверие на търсачките към вашия ресурс. Това означава, че мястото в резултатите от търсенето и притокът на потенциални клиенти ще бъде по-високо.
3. Сайтове за Безплатни обяви. Ние действаме на всички фронтове.
Друг вариант да рекламирате безплатно е сайт за  безплатни обяви в Интернет.  Много хора целенасочено търсят стоки по тези сайтове. Така че защо да не вземем тази ниша?
4. Видеоклипове
Инструментът като използване на видеоклипове за реклама набира популярност. В крайна сметка кой не гледа видеоклипове в YouTube?
Можете да кандидатствате в две версии:
индивидуални визуализации, които показват вашите продукти,
авторски видеоклипове, в които ще говорите за нещо или ще обясните нещо.
Във видеозаписа можете да поставите адреса на вашия портал.
По този начин, колкото по-популярен ще бъде вашият видео блог, толкова по-популярен ще бъде вашият сайт, ако съответства на темата на блога, разбира се.
Безплатните методи не са страшни за използване, защото единственият залог в този случай е времето. Те имат един минус:  ще трябва да се потите, преди да получите достатъчно посетители.
Платени методи за реклама в Интернет. Играта си заслужава.
Да, съществуват безплатни методи и да, те работят. Но в повечето случаи безплатна кампания няма да бъде ефективна. Тези методи се използват най-добре във връзка с голяма търговска кампания. Харесва ви или не, платените методи са много по-ефективни и надеждни.
Оптимизация на уебсайтове за търсачки (SEO).
Какви добри примери за ненатрапчива реклама знаете? Това е описание на книгата на гърба на корицата, вълнуващи анонси на филма. В света на Интернет това е SEO (оптимизация за търсачки).
Защо това е видът добра реклама? Потребителите идват за конкретна заявка за търсене, след като видят вашия портал в Топ 10 резултати на търсачката. Те се доверяват на резултатите от издаването и се доверяват на ресурсите на първата страница.
За да влезете в ТОП 10, вашият ресурс трябва да съответства на различни фактори, на които търсачките обръщат внимание. Накратко: при определяне на резултата от издаване на отговор на запитване, системата за търсене обръща внимание на тематичността, използваемостта, масата на връзките и, разбира се, съдържанието на текста и други фактори. Общо търсачките вземат предвид повече от 800 фактора.
Когато имате добър портал, тогава SEO е най-добрият вариант за промоция. Това е дългосрочен резултат с минимални инвестиции.
Дисплейна реклама
Този тип включва банери, закачки, рекламни видеоклипове.
Как ще ви помогнат? Те ще привлекат вниманието на потребителите.
Банерите и закачките по правило се поставят на платена основа въз основа на цената на кликване или на импресия.
Контекстуална реклама.
Контекстуалната реклама е виждана от всички, които използват Google - онези много малки рекламни елементи в началото, в края и отстрани на страницата, информацията в която съответства на заявката за търсене.
Например, въведете „ремонт на покриви“ в лентата за търсене на Google. Вземете резултата от изданието, при което първите три и последните 3 реклами са контекстуална реклама от Google ADS.
Контекстуалната реклама има няколко предимства: може да се коригира, временно да замрази импресиите и да ги възобнови, както и да следи статистиката. Но има и недостатъци, основният от които е огромна цена в сравнение с всеки друг метод.
Имеил маркетинг.
Със сигурност веднага си помислихте, че изпращането на поща не е ефективен метод, тъй като писмата често се оказват в папката „Спам“. Няма да ви заблудим, най-често това се случва.
Защо тогава да го използвате? Това е евтин и разумен начин да поддържате връзка с клиентите. Ако бюлетинът е полезен и интересен, тогава той няма да отиде в „Спам“. Правилно подготвен бюлетин е удоволствие да бъде прочетен. Този бюлетин е начин да „напомняте за себе си“ поне веднъж месечно.
Цялостен интернет маркетинг или оптимизация?
Искате портал, който да е популярен? Реалността е следната: за да наваксате използвайте няколко метода за популяризиране едновременно. Това се нарича интегриран интернет маркетинг.
Вторият вариант: да излезете със собствено „ноу-хау“, платен или безплатен, не е важно. Основното е, че това е универсален метод, който винаги ще работи. Всичко зависи от вас.
В работата си предпочитаме да използваме интегриран интернет маркетинг. SEO е основният метод, който помага да поставите ресурса на крака и да го накара да работи почти офлайн, като печели все повече и повече клиенти. Само постигайки висок трафик и конверсия на посетители от търсачките, преминаваме към следващата стъпка - използването на други методи на интернет маркетинг. Последователност и ефективност преди всичко.
Трудността не е, че посетителят идва на вашия сайт. Основната задача е да направите уеб ресурса така, че да бъде харесван от потребителя, който ще остане и ще направи поръчката. Затова работете върху портала, направете го удобно и го популяризирайте в Top10.

Post a Comment

По-нова По-стара