Web design and SEOЩе ви посъветвам за няколко стъпки, които ще ви позволят да откриете причините за наказанието от автоматичния Google алгоритъм. Но има също така и друг тип наказание, което е много по-сериозно и трудно за възстановяване. Това е ръчното наказание или по-точно наказание, поставено от човек. Нека видим как бихте могли да постъпите в такъв случай.
Каква е разликата между алгоритмичите и ръчните Google наказания? Ако това се случи с човешка намеса, нещата ще се развият доста по-бързо. Ръчните наказания винаги биват преглеждани от човек, в случая служител на Google. Вие ще бъдете уведомени, ако има такова наказание във вашия Google webmaster tools акаунт. Затова проверяваите съобщенията си всяка седмица, за да не останете изненадани в един момент. Това, което съм забелязал е, че една или две седмици след предупреждението от Google, позициите започват да спадат и да се забелязва видимо влошаване на ранкинга.
В почти всички случаи ръчно поставените наказания се основават на лоши линкове. На теория тоза означава, че Disavow Tool ще ви е от полза, когато искате да премахнете някои такива. Важно е да знаете, че те не могат да се отменят автоматично, което значи, че трябва да предтсавите иск за преразглеждане – reconsideration request. По този начин, вие посочвате, че искате сайта ви да бъде прегледан от човек. Когато спам екипът на Google видят молбата ви за преразглеждане, ще могат също така да разберат дали сте използвали Disavow Tool за сайта ви. Ако преценят, че сте свършили добра работа при премахването на неестествените и токсични връзки, то тогава ръчното наказание ще бъде премахнато, а вие може единствено да се радвате за добре свършената си работа.
Най-доброто, което може да направите, е да съчетаете молбата за преразглеждане и Disavow Tool, за да увеличите шансовете си за успех. Но има и друго нещо, което е добре да се направи – да премахнете собственоръчно всички възможни линкове. Използвайте Disavow Tool-а само в краен случай. Винаги е за предпочитане да премахнете всичко, което е по силите ви, преди да се допитате до Google.
Друго нещо, което заслужава внимание е, че когато говорим за ръчните наказания на Google, трябва да знаем, че всичко си има срок на годност. Това е някъкъв тип надежда, ако не предприемете никакви действия или просто не знаете какво да направите, рано или късно това наказание ще утихне. Разбира се, това далеч не е препоръчителен метод, особенно ако разчитате на сайта ви за трупане на доходи. Едно такова наказание може да трае от няколко месеца до година и повече. Ако решите да изпробвате вашето търпение и изчакате ръчното наказание да изтече, тогава рискувате да станете жертва на алгоритмично наказание в близкото бъдеще. И така, да обобщим, когато получите ръчно поставено наказание взимате нещата в ръце, а не чакате те сами да се подобрят. Първата ви стъпка трябва да е вашата намеса за премахването на вредящите линкове, което ще рече всички такива, които са под вашия контрол, трябва да бъдат отсранени. След това вече може да се обърнете към екипа на Google за преразглеждане на състоянието на сайта ви и освен това усилията, които сте положили за него.
Повече можете да научите тук

Post a Comment

По-нова По-стара