Web design and SEOУеб дизайн и мобилните телефони
С какво трябва да се съобрази съвременният уеб дизайн и кое би ни променило мисленето при изграждането на сайт. Може би не сте се замисляли но в тази статия ще нахвърля няколко идеи за бъдещето в уеб дизайна.Все повече потребители използват мобилни телефони за да посещават  сайтове и да сърфират из мрежата. Средната разделителна способност на екрана на смарт телефон или таблет е значително по-малка от тази на типичния настолен компютър или лаптоп. Това означава, че вашия сайт, на който сте прекарали часове проектиране няма да е ефективен за тези по-малки екрани.

Мобилен уебсайт далеч надхвърля „мини“ версията на вашия сайт. Проектиране на мобилен уебсайт се състои от няколко важни аспекта. Първо дизайнът на сайта трябва да бъде опростен и е предназначен да работи на много по-малки екрани на като тези на  мобилни устройства. Това е важно, защото недобре адаптиран мобилен сайт, или липсата на такъв, може да бъде движещ фактор за мобилния потребител. Второ съдържанието на сайта трябва да бъде организирано и преструктурирано, а също така  сайтът трябва да бъде лек за по-бързо браузване имайки впредид все още ниската скорост на мобилните телефони. Технологията се променя непрекъснато, както и новите устройства се появят всеки ден с все по бързи процесори и рам памет.


СтатистикаСтатистиката не лъже, мобилното сърфиране из мрежата се разраства с  поразителена скорост а използването на социалните мрежи през мобилни телефони е рекорден тази година . Ето някой от сайтовете подредени по брой браузвания през мобилните браузери.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Google Bookmarks
Wix.com
Reddit
Gmail

Изводи за  уеб дизайнът в бъдеще
Както винаги най-голям дял е на посетителите на фейсбук, естествоно че нашите блогове и уеб сайтове не могат да се мерят с този гигант, но това което можем да направим при проектирането на нашият нов сайт е да не пренебрегваме трафикът от мобилните устройства. С приятелски изграден към таблетите уеб сайт или с направата на спецялна микро версия  за мобилни телефони можем да се сдобием с допълнителен трафик, който най-вероятно ще се увеличава с времето. С идващото на новото мобилно поколение и новите възможности на мобилният интернет при изграждането на уеб сайт може би трябва да се съобразяваме с много нови фактори и тенденции в развитието на технологиите.Post a Comment

По-нова По-стара