Web design and SEO


Ценни съвети за по-малко пърхот. Статия, подходяща за хора, имащи пърхот и мазна коса.
Появата на пърхот, което може да бъде в лека, умерена или тежка форма е много често срещано явление, което засяга в еднаква степен и мъже и жени.

Той може да се развие по всяко време, като  са застрашени всеки тип кожа и скалп.
Вярваме, че тези съвети ще Ви помогнат изключително много, когато решите да се преборите с този неприятен за тялото етап.

- Направете маски за мазен скалп.

- редовно мийте гребените, които използвате.

- често сменяйте калъфката на възглавницата, на която спите, тъй като мазнината от косата, останала върху възглавницата, ако сте спали с мръсна коса, ще падне върху чиста коса, ако си лягате с чиста глава.

- По-добре е изобщо да не изсушавате мазния скалп със сешоар, но ако това е неизбежно, тогава използвайте ниски температури при сушене и се опитайте да не насочвате поток горещ въздух директно върху кожата.

- Мийте косата толкова често, колкото е необходимо, не ходете с мръсна коса, само защото е общоприето, че измиването на косата е вредно.

- Шампоанът и грижите ще ви помогнат да миете косата по-рядко. Опитайте различни шампоани и лечения, докато не намерите такъв, който ви помага да миете косата по-рядко.

- За мазния скалп е много удобно да има къса прическа, тъй като късата коса е по-лесна за измиване и сушене. Но дългата коса също има своите предимства - дългата коса може да се събере в конски хвост (ако имате бретон, можете да го миете само), можете да оплетете косата си в плитки, които са модерни напоследък. Също така, за да скриете замърсените корени на косата, можете да използвате обикновени джанти и джанти. Експериментирайте и намерете опцията, която ви подхожда.

- Опитайте сух шампоан и трябва да изберете качествен сух шампоан, тъй като повечето продукти на този пазар правят мръсната коса още по-мръсна след употреба.

- Ако не можете да измиете косата си, например на пътя, веднага след това можете да си направите маска, която намалява отделянето на себум.

Съветите са предоставени от FGstyle.bg

Post a Comment

По-нова По-стара