Web design and SEO


Създавайте сайтове, полезни за читателите, а не просто такива, като да мине номера!

Как да постигнем 100% уместност на страницата при заявка за търсене, така че самата страница на сайта Ви да се покачи в резултатите от търсенето, без да популяризирате и купувате  връзки, е въпрос, който измъчва повечето SEO и уеб администратори.


Нямам предвид оптимизатори на компании, които популяризират сайтове на други хора - така че е много по-лесно да купувате връзки, отколкото да оптимизирате и пренаписвате всички текстове. Разбира се, можете да се съмнявате в моята методология за безплатна промоция, която изключва закупуването на връзки, преминаването през директории и е съвсем естествено.


Тези. ефектът от извеждането на страницата на върха се постига съгласно всички препоръки на Google, което гарантира липса на каквато и да било песимизация от тяхна страна и гарантира защита срещу всякакви промени в алгоритмите, насочени към намиране на спам на връзки, прекалено оптимизирани текстове и др .


Кажете ми защо имате нужда от връзки от директории, които все пак ще трябва да бъдат изтрити в панела на Google за уеб администратори? 


Въпреки това, защо е неизвестно, е ясно: той няма да ги хареса и той ще счита вашия сайт за абсолютно същия. Ето защо, когато популяризирам сайтове, изхождам от факта, че отсъствието на некачествени и закупени връзки (които търсачките определят като неестествени) е много по-добро от тяхното присъствие.


Сега помислете: какво може да бъде по-добро на дадена страница от всички връзки взети заедно, дори от високо доверени ресурси? Разбира се - това е подходящо съдържание - полезно съдържание на страницата за посетителите, от което те могат да научат необходимите знания и от което да намерят връзки към източници на по-задълбочени и разширени описания на всеки аспект от съдържанието, представено на страницата.


Ето защо всяка страница в Wiki е класирана толкова високо в търсенето. На страниците му има не само пълно описание на всяка тема, но и връзки към по-подробна информация.


Популяризирам сайтове от доста време, но за разлика от други оптимизатори, не съм специализиран в популяризиране на бързи връзки, което също може бързо да се превърне в нищо със знак минус, т.е. със следващата актуализация на алгоритмите (това се случва често в Google), сайтът може да загуби всички позиции в резултатите от търсенето за -50-100 места.


Естествена оптимизация поради значимостта на съдържанието и отличен потребителски фактор - когато посетителят намери цялата информация, от която се нуждае, на страниците и не се върне към търсенето, има много по-големи предимства пред връзката. Сайт с подобно съдържание ще бъде харесван от потребителите, страниците му ще бъдат активно маркирани, те ще бъдат споделяни в социалните мрежи, ретуитирани и разказвани за него на офлайн приятели.


И най-важното: че няма да има нужда да купувате връзки към такъв сайт, търсачките ще оценят активността на посетителите и тяхното удовлетворение, а самите страници на вашия сайт ще пълзят все по-нагоре и отгоре за всички не само директно , но също така и свързани запитвания, които привличат все повече посетители всеки ден. Сега да преминем към практическата част на моята статия.


Как да постигнете релевантност на сайта си?

По-рано вече ви разказах за услуга, която сравнява наличието на ключови думи, тяхната плътност и нежеланото съдържание на текстове на страниците на първите десет сайта за определени заявки за търсене. Но редактирането на текстовете на страницата, в съответствие с препоръките на тази услуга, не е достатъчно, за да направи страницата ви по-подходяща от страниците на конкуриращи се уебсайтове.


И това зависи не само от силата на масата на връзките, конкурирайки се с вас за едни и същи заявки, сайтове и наличието на голям брой лица в горната част (обикновено се смята, че е по-трудно да се конкурирате с лица).


В известен смисъл това твърдение е вярно, но само до момента, в който вашата най-зловеща страница има повече качествена информация по темата и описания на свързани теми и става по-удобна за посетителите (с добра използваемост), така че те могат много лесно да намерят информацията те се нуждаят ...


Всеки посетител, преминавайки от търсачката за искането, от което се нуждаете, трябва да намери на вашата страница ВСИЧКО, което го интересува, или може да се интересува от НИЩО ДОПЪЛНИТЕЛНО (това е важно!). Например: посетител търси: парни ютии, което означава, че на страницата, където стига, трябва да има най-популярните (най-продаваните ютии) с тази опция.


Можете, разбира се, да добавите други ютии към страницата, за които в момента са валидни определени отстъпки - в края на краищата те също могат да заинтересуват посетителя. На страницата с ютиите, които той предпочита, трябва да има информация за плащане и доставка на стоките или ясно видими връзки към страници с подробно описание на тези функции.


Това беше пример за страница на онлайн магазин с ютии, за други сайтове и други теми системата е същата: не е необходимо да добавяте връзки към дамска козметика на страницата с автомобилни гуми, а дори и към autoradars е ненужно, по-добре е да публикувате връзки към услугите, които са най-близо до местоположението на посетителя: смяна на гуми, пренареждане и смяна на колелата на автомобила.


Как да направите страница на уебсайта подходяща за вашата заявка за търсене

Какво трябва да съдържа страницата на сайта, какви връзки, какви раздели и какво съдържание да бъде възможно най-подходящо за конкретна заявка за търсене? Доста лесно е да го разберете. Никога не съм използвал различни програми за това, дори безплатни (е, не вярвам на машинната интелигентност).


Просто въведете желаната заявка за търсене на страницата за визуална търсачка quintura.ru и тя ще покаже всички потребителски заявки, свързани с нея. За по-задълбочено отразяване на посетителите, които търсят конкретна тема по тази тема, трябва да използвате Wordstat от Yandex.


В него трябва да обърнете внимание не само на точните заявки на потребители по вашата тема, но и на свързани с тях заявки, които ще намерите в дясната колона с името: какво друго са търсили потребители, въвели тази заявка за търсене.


От тази колона трябва да изберете ключови думи, които наистина са подходящи за вашата тема и да ги включите в съдържанието на популяризираната страница (или връзки към други страници на вашия сайт с това съдържание). Ако сайтът няма нещо друго, което би могло да представлява интерес за посетителите, дошли от търсачките (вашият надзор), поставете връзка към чужд ресурс с тази информация (тя ще бъде по-добра от нищо).


И като цяло, опитайте се да направите висококачествени, полезни сайтове за посетители, с уникално, а не с пренаписано или, още по-лошо, копирано съдържание, и тогава проблемите с лошото и слабо класиране в Google SERP ще изчезнат, ще се радвате на органичен трафик.


Ще остане само въпросът за осигуряване на приходи от сайта, но ще ви разкажа за най-добрите системи за печелене на пари в една от следващите статии. Чувствайте се свободни да се абонирате за актуализации на блогове, спрях да публикувам рекламни статии за дълго време и ще пиша много рядко, но уместно, когато имам какво да кажа, какво да споделя и какво да преподавам. 


Подсигурете си  релевантност на съдържанието на всяка от целевите страници по важните за нея ключови думи. Това си струва и ще даде добри резултати във времето!

Post a Comment

По-нова По-стара