Web design and SEO



Лабораторните фризери се използват за замразяване и безопасно съхранение при отрицателни температури на реагенти, лекарства, биологични, фармацевтични или химични вещества и препарати. Тези лабораторни фризери трябва да имат високи стандарти за качество, надеждност и хигиена.

 

Предлагани на пазара лабораторни фризери

Нека вземем за пример лабораторен фризер модел DW-FW270.

Нискотемпературен фризер C DW-FW270 е оборудван с микропроцесорен терморегулатор, с температурен диапазон от -20 до -40 . В горната част има вградена ключалка, работна камера от неръждаема стомана с 90 мм изолация. Инсталирани са висококачествен компресор и мотор на вентилатор, произведени в Германия EBM. Предлага се с  3-годишна гаранция.

Друг, също популярен продукт, що се касае за съхранение на лекарства, реагенти, химични, физични и биологични вещества, това е модел Лабораторен фризер Biobase BDF-40V268.

Този лабораторен фризер e устойчив на отрицателни температури до минус 40 градуса, предназначен е за болнични и лечебни заведения.

Двустайният дизайн е подходящ за съхраняване на няколко вида проби, които се нуждаят от различни температури, или някои проби, които се нуждаят от отделно съхранение. Този тип фризер има независим контрол на температурата, за да ви помогне да спестите както стая, така и енергия. BIOBASE винаги се стреми да предоставя на клиентите екологично чисти продукти и икономични и практични технологии.

Важно е да уточним, че на пазара, предлагащ лабораторни фризери, се предлагат различни по форма такива, например – могат да бъдат лабораторни фризери тип ракла, а могат да са и традиционни, наподобяващи обикновените хладилници, но само на външен вид.


За кой са предназначени този тип продукти?

 

Повечето от Вас си спомнят за първите ваксини, които пристигнаха в България срещу Covid-19 и това, че те трябваше да се държат на температури до минус 70 градуса.

Някои медикаменти, ваксини, лекарства имат препоръка от производителя да се държат на определена температура. Именно подобни решения предлагат лабораторните фризери.

Ако приемем, че Вашата лаборатория е снабдена  с медикамент, който трябва да бъде държан на температура минус 45 градуса, то Вие можете да зададете тази температура, а фризерът да я поддържа. Освен това, продуктите остават добре херметизирани и биха могли да се съхранят добре, спрямо изискванията на производителят.

Тук е важно да уточним, че фризерите трябва да отговарят на тези изисквания, затова внимателно трябва да се запознаете с препоръките.

И така, подобни фризери са предназначени за медицински центрове, за учебни медицински лаборатории, за фармацевтичната индустрия, както и в дадени случаи за химическата такава.

 

Финални думи

Изборът на подобно устройство не е лесна задача. Продуктите и съвсем не са на цени, каквито са обикновените фризери, за домакинството. Но  и надеждността, периода на експлоатация и сложната специфика са различни.

Когато правите проучване за закупуване на лабораторни фризери, трябва да вземете много неща предвид, но основното е, дали бъдещият лабораторен фризер отговаря на изискванията на производителя за даден медикамент. Другото важно нещо, това е цената.

И така, можете да потърсите лабораторни фризери на официалната страница на Amex Lab, където ще откриете редица предложения.

Важно правило е медицинско лице, което има познания в тази  област, да отправи запитване до представител на компания, предлагаща подобни продукти, за да не се получи разминаване.

Post a Comment

По-нова По-стара