Web design and SEOПсихолог, психиатър и психотерапевт - кого да изберем?

Психологът получава психологическо образование и може да консултира и диагностицира състоянието на човек. Психотерапевтът, от друга страна, получава специално психотерапевтично образование и може да се справи с по-дълбоки проблеми, като трудни емоционални преживявания и трудности във взаимоотношенията с други хора. Ако психологът научи психотерапевтични подходи и завърши необходимия брой часове практика, той може да бъде наречен психотерапевт. Често тези термини се използват взаимозаменяемо и някои терапевти се представят като психолози, за да улеснят разбирането на клиентите. Така че и ние ще го направим. Не забравяйте, че има и психотерапевти: те получават медицинско образование и използват, наред с други неща, медицински методи на лечение.

Онлайн и традиционни посещения при специалист


Наред със срещите в офиса, онлайн психотерапията става все по-популярна. Според проучвания този формат не е по-нисък от обичайния по ефективност и има своите предимства. Освен че не е нужно да губите време на път и можете да останете в комфортна домашна атмосфера, онлайн услугите предлагат удобни условия. Графикът може да се управлява чрез личен акаунт или чат ботове, както и да отменя или пренасрочва среща, без да губи пари.

Модерните психолози и психиатри оперират и онлайн, в зависимост от вашите желания и предпочитания.

Как да потърсите добър специалист?


Психотерапевтите използват различни подходи: всички те са ефективни по свой начин, но могат да се различават по методите на дейстия и препоръки. Въпреки това, за да бъде психотерапията ефективна, терапевтът трябва да може да се справи с вашата заявка – независимо дали става дума за тревожност, проблеми във взаимоотношенията, хранителни разстройства или други, по-специфични положения.

Отзивите в Интернет за даден специалист могат да разкрият много, проверете ги!

Например, ако търсите психолог в София, то когато отправите подобна заявка в търсещите машини, ще Ви се представи полезна и актуална информация с практикуващи експерти във вашият район. Прегледайте внимателно отзивите и запазете час!

Добрите отзиви ще Ви помогнат да откриете правилният експерт, а когато сторите това, то проблемит бързо ще бъдат забравени.

Ние, екипът на Novini.org Ви препоръчваме, когато имате проблеми, като:
  • Паник атаки.
  • Трвожни състояния.
  • Проблеми в семейството.
  • Зависимост - било то алкохолна, хазартна, друг тип.
  • Други психосиматично изразени заболявания.
Да потърсите съдействие от Психолог Велизар Вангелов. Адресът му е в град София, ул. “Ралевица” 73 , а телефона за запазване на час - 0888 373195

Екипът ви пожелава по-малко тревожни състояния и много успехи! Бъдете здрави!

Post a Comment

По-нова По-стара