Web design and SEO

Да поговорим за  винтовите компресори...


Винтовите компресори с модерен дизайн се появиха сравнително наскоро. През 1949 г. у нас са създадени методи за изчисляване на винтови компресори и инструменти за производство на винтове, а през 1952 г. са произведени първите образци на въздушни и газови машини, работещи с впръскване на вода в работното пространство.

В края на 50-те и началото на 60-те години на XX век. се появиха маслени винтови компресори, наречени маслени компресори. Техните конструкции са донякъде опростени в сравнение със сухи компресорни компресори и машини, работещи с инжектиране на несмазваща капкова течност. Съединителните зъбни колела се оказаха излишни, тъй като при наличие на смазване се допуска взаимен контакт на винтовете на компресора, което осигурява кинематичната им връзка. Уплътненията и лагерите са опростени.

Принципът на работа на винтовия компресор с два ротора (както сух, така и напълнен с масло) е както следва.

Когато следващите кухини на винтовете VShch и VM се приближат и се свържат със смукателния прозорец, започва процесът на засмукване на газ. През това време само част от обема на кухините е освободен от зъбите. С въртенето на винтовете обемът на освободените кухини се увеличава и процесът на засмукване продължава. След като винтовите кухини се отделят от смукателната кухина, започва процесът на прехвърляне.
И така, у нас в България се предлагат различни видове съвременни винтови компресори.

Някои от най-търсените продукти са както следва:
  • Безмаслени винтови компресори
  • Компресори Ingersoll Rand 
  • Мобилни винтови компресори Rotair
  • Безмаслени турбо компресори Ingersoll Rand
Какъв компресор да изберете, зависи от това, какви са целите и потребностите Ви.
Ако приемем, че Ви трябва винтов компресор за корпоративни цели, за институции, било то болнични заведения, складове, друг тип цехове, то тогава Ви съветваме да разгледате серията Ingersoll Rand серия RS 90 – 160. 

Винтовите компресори Ingersoll Rand UP са се утвърдили като най – надеждното решение за захранване на сгъстен въздух на производства с консумация между 2 и 3,5 m³/min.

С други думи, всичко зависи от консумацията и предназначението.
Ако нямате опит в тази област, но Ви е възложена задача за закупуване на винтови компресори, то нашата препоръка е да потърсите съдействие от експерти, като им разясните в детайли необходимостите и параметрите.

Съдействие и консултации при избора на винтови компресори

Ще Ви бъде указано професионално съдействие, както и ще бъдете насочени към точното оборудване, което би Ви свършило най-добра работа.
Можете да потърсите съдействие на телефон: +359 887 70 23 25.

Обобщение на статията, касаеща винтови компресори

По-горе Ви бе разяснено как изглеждат и какво представляват винтовите компресори, а сега остава да направите своя избор.
Препоръчваме Ви да се доверите на компанията Синерга ООД, тъй като това е  инженерингова фирма, предлагаща огромно разнообразие от продукти и услуги  в сферата на сгъстеният въздух и компресорното оборудване. Фирмата е основана през 2008 година, което говори, че не е от вчера на пазара.

Post a Comment

По-нова По-стара