Web design and SEO

Монтажист, монтиращ климатик в реално време - photo by klimatm ru


Монтаж на климатик, полезни съвети от TopMaistor.com

След като си закупите климатик за разлика от другите електроуреди като телевизори, хладилници или печки се налага да изчакате монтажна фирма. Климатикът трябва да се монтира от фирма, оторизирана от вносителя за дадената марка климатик. В противен случай гаранцията на климатика, която е от две до пет години, няма да ви важи.
В България е нормалната цена за монтаж на един малък климатик например 9000 btu или 12 000 btu варира от 140 до 200 лева. Голяма част от хората смятат, че това е безумно висока цена за монтаж на климатик, но това не е така. На пазара за климатици в момента конкуренцията е много голяма и всички свалят цените, за да привличат клиенти. За сравнение цените във Европа за монтаж на климатик са няколко пъти по-високи.
Себестойността на един качествен монтаж на климатик с траце до три метра, е над осемдесет процента от цената. В случая фирмата извършила монтажа на климатик печели под двадесет процента, които трябва да се обложат с данък.
Желателно преди да си закупите климатика да се информирате, коя е фирмата, която ще го монтира и дали има оторизация от вносителя. В специализираните фирми за климатична техника разполагат със собствени монтажни групи. Големите хипермаркети най-често възлагат монтажите на външни фирми за климатична техника. Тези фирми поддържат своя имидж на ниво с качествени монтажи.
Голяма част от дефектите на климатиците се получават вследствие от лоши монтажи или не добра поддръжка. Ако ви предложат ненормално ниска цена за монтаж на климатик, трябва да се замислите какъв ще бъде този монтаж и с какви материали ще бъде направен.
Нормално времето за един стандартен монтаж на климатик е от два до три часа. При монтажа на климатик най-важно е да се използват правилния размер тръби. Освен това всяка тръба да е в отделна изолация. Задължително най-накрая при монтажа трябва да се вакуумира системата минимум 15 минути.

Post a Comment

По-нова По-стара