Web design and SEO

Ремонт на тоалетна инсталацияВградено казанче - видеото можете да видите в края на статията!

Популярността на окачените инсталации – „вградено казанче” се дължи на тяхната компактност в сравнение с традиционните тоалетни чинии. Механизмът за източване е монтиран вътре в стената, което улеснява почистването, но затруднява ремонта на Вграденото казанче. Отстраняването на неизправности се извършва през прозореца, в който е монтиран бутонът за промиване.

 

Как да разглобите тоалетна инсталация

За ремонт или поддръжка не е необходимо да разглобявате стената. За да стигнете до детайлите на казанчето на тоалетната, демонтажът се извършва в следната последователност:

1.     Натискайки долната част на бутона, преместете го нагоре, за да го извадите от стойките.

2.     За да премахнете рамката отстрани, развийте болтовете, след като извадите щипките, извадете пластмасовите тласкачи.

3.     Разглобете скобите, към които е прикрепен бутона.

4.     Преградата се отстранява след натискане на ключалките.

5.     Прекъснете водата.

6.     След демонтажа на клапана за пълнене, кобилните рамена се отстраняват.

7.     Натискането на чифт венчелистчета в горната част освобождава изпускателния клапан от фиксаторите.

8.     Поради големия му размер няма да е възможно да се достигне до него през прозореца за ревизия. Следователно дренажният блок се разглобява на място. Горната част се развива, последвано от огъване на втората връзка.

След демонтажа частите се измиват с течаща вода, оценява се състоянието. Дефектните и износени компоненти се сменят. След приключване на ремонта монтажът се извършва в обратен ред.

Как да ремонтираме окачена тоалетна инсталация

Най-често възникват повреди в резервоара поради лошо качество на водата. Металните части бързо ръждясват, а пластмасовите части се покриват с отлагания от разтворени вещества. Чрез самостоятелно поправяне на инсталацията можете да отстраните повечето от неизправностите.

Водата бавно се изтегля в резервоара


Проблемът възниква, ако не промиете входящия клапан на инсталацията. Отстранява се, проходът се почиства със стоманена тел. Капакът и уплътнението се изплакват с течаща вода. Причината за неизправността също е запушен почистващ филтър (ако има такъв). След разглобяването мрежестите клетки се почистват с четка за зъби от твърди частици под течаща вода.

Резервоарът няма да се напълни напълно, ако позицията на поплавък е неправилно регулирана. Ситуацията се коригира чрез огъване на лоста, като се гарантира, че водата се изключва, когато целият обем на резервоара се напълни. Понякога възниква недостиг на вода поради изкривяване на клапана спрямо поплавъка. След това просто се изравнява.

Също така е необходимо да се провери състоянието на лоста, тъй като нарушението на връзката между клапана и поплавъка е придружено от преждевременно спиране на водата.

Запушен изходен клапан



В този случай водата постоянно ще тече от резервоара в тоалетната. Причината може да са отломки, косми, парчета хартия, попаднали вътре по време на монтаж или ремонт. Те предотвратяват плътното блокиране на гуменото уплътнение на изпускателния вентил изпускателния отвор.

Възможно е уплътнението да е хлабаво поради загуба на целостта или загуба на еластичност. След това го сменяте. Ако при ремонт на окачена тоалетна се окаже, че изпускателният клапан е деформиран, ще трябва да смените целия модул.

Бутонът за източване не работи

В инсталационните системи бутоните се правят механични или пневматични . Ако дренажът се задейства само след няколко щраквания, тогава мембраната на сифона е износена. В механичните системи бутонът спира да работи, ако прътът, свързващ го с изпускателния клапан, се счупи.

Пневматиката се проваля, ако самият бутон откаже или въздушният маркуч не приляга плътно. Най-доброто решение би било пълната смяна на дренажния модул. Ако планирате самостоятелно да възстановите работата на бутона за промиване, тогава частите за ремонт трябва да са от същия производител. Резервни части от други марки може да не работят.

Редовно изтича вода

Непрекъснато изтичане на вода от казанчето в тоалетната чиния се получава, когато преливната тръба е разположена под горното ниво на водата. За да се разреши проблема, той е повдигнат по-горе. Ако дизайнът не предвижда промяна във височината на тръбата, тогава позицията на поплавъка се регулира така, че да се събира по-малко вода.

Резервоарът прелива, ако уплътнението на всмукателния клапан е повредено. Въпреки това, в някои модели те са изработени от едно парче. След това трябва да смените целия клапан. Непълното припокриване се получава и поради изтичане на поплавъка. Ако водата тече в тоалетната след промиване, когато резервоарът все още е празен, уплътнението на дренажа е повредено.

Как да промените инсталацията

Производителите произвеждат блокови и рамкови инсталации. Първите са монтирани в ниши, вторите са монтирани на стени или монтирани в близост до тънки прегради. И при двата вида вградени казанчетата, вътре в които има фитинги за източване и събиране на вода, са изработени от пластмаса.

 

Подмяната на инсталацията е необходима, ако:

 

·         На резервоара се е образувала пукнатина. Това се дължи на грешки, направени по време на ремонт. Дори и при леко изкривяване, пластмасата започва да се напуква постепенно. Ремонтът с уплътнител е безполезен, ще трябва да смените контейнера.

·         По време на монтажа на резервоара е нанесен случаен удар. С течение на времето на това място ще се появи пукнатина.

·         По време на работа частите са се износили толкова много, че ремонтите трябва да се правят твърде често.

Преди подмяната е полезно да проучите инструкциите с приложената инсталационна диаграма. Монтажът се извършва в следния ред:

·         Ако рамката остане същата, проверете нейната позиция. Ако е необходимо, коригирайте със скоби и винтове.

·         Резервоарът е монтиран така, че разстоянието от бутона до пода е един метър.

·         Контейнерът е свързан към водопровода с пластмасови тръби. Не се препоръчва използването на гъвкави маркучи, тъй като те имат кратък експлоатационен живот.

·         Дренажният отвор на резервоара е свързан към тоалетната.

·         За да проверите херметичността на връзките, отворете водопровода.

·         Инсталацията е покрита с влагоустойчив гипсокартон , чиито листове са закрепени към рамката със самонарезни винтове.

·         Довършителните работи се извършват в съответствие с дизайна на помещението.

    


   Гумените уплътнения ще издържат по-дълго след ремонт, ако се смазват с течен силикон преди монтажа. За да може нискокачествената вода да не доведе до повреда на механизма за една година, на входа на резервоара се поставя филтър.


Животът без тоалетна трудно може да се нарече комфортен. Ето защо, за да не губите време по време на ремонт в търсене на повредени компоненти, трябва предварително да се снабдите с резервен комплект резервни части.

 


Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Post a Comment

По-нова По-стара